Miłosny specjał.rtf

(6 KB) Pobierz
Mi³osny specja³

Miłosny specjał

 

Składniki:

3 jaja

szklanka Rosołu drobiowego WINIARY

pół szklanki śmietany

sos worcester

łeczka Żelatyny WINIARY

łka czerwonego kawioru

 

Przygotowanie dania zacznij od ugotowania jaj na twardo. Po ich wystudzeniu utrzyj żółtka z sosem worcester i śmietaną na puszystą masę.

 

Żelatynę namocz w odpowiedniej ilości zimnego rosołu, zagotuj pozostały rosół i wlej żelatynę. Wszystkie składniki doadnie wymieszaj. Doprowadź do wrzenia, po czym zdejmij z ognia i odstaw do schłodzenia. Kiedy galareta lekko stężeje, wymieszaj ją z przygotowaną masą śmietanową i drobno pokrojonymi białkami.

 

Rozłóż do pucharków i odstaw do schłodzenia. Przed podaniem udekoruj kawiorem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin