Surówki.doc

(21 KB) Pobierz
Sos tatarski:

Buraczki na goraco:

 

2-3 buraczki czerwone ugotowac do miekkosci w wodzie, nastepnie obrac z lupek i zetrzec na tarce o grubszych oczkach, dac lyzeczke masla i dusic na wolnym ogniu, nastepnie dodac troszeczke maki, troszeczke cukru, smietane, niech chwilke kipnie i gotowe.

Surowka z czerwonej kapusty;

 

Surowka z czerwonej kapusty:

 

Kapuste czerwona, poszatkowac drobno, wrzucic na kipiaca wode i ugotowac, odcedzic i wystudzic

Cebule , jablko obrac i robno pokroic, dodac do ostudzonej kapusty, dac troszeczke kwasku cytrynowego, dodac pieprz i olej, wymieszac

 

Surówka z kiszonej kapusty:

 

Kapustę kiszona odcedzic z soku, jablko obrac i pokroic w drobna kosteczke, dodac obrana i poktojona w drobna kostke cebule, dodac troszke cukru, olej i wymieszac

 

Surowka ze slodkiej kapusty:

 

Kapuste poszatkować, dodac pora i posolic ,gdy zmieknie oddusic; dodac (marchewke, jablko, cebule pokroic drobno lub zetrzec na tarce), sol, pieprz do smaku i olej, wymieszac, zamiast oleju- jak ktos woli, można dac smietane

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin