Babka z majonezem .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: * 4 jaja, * 1 szklanka cukru, * pół szklanki mąki pszennej * pół szklanki mąki ziemniaczanej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 duże łyżki majonezu WYKONANIE: Utrzyj żółtka z cukrem na gładką masę (w mikserze, albo tradycyjnie: drewnianą łyżką w makutrze), białka ubij na 'sztywno', wymieszaj z masą z żółtek. Oba rodzaje mąki przesiej przez sito, dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj. Wolno wsypuj do masy jajecznej, cały czas mieszając. Na koniec dodaj majonez, delikatnie wymieszaj. Formę - przed włożeniem ciasta - wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin