NALEŚNIKI MEKSYKAŃSKIE
Składniki na naleśniki:
· mąka,
· mleko,
· jajko,
· szczypta soli.
Podane składniki zmiksować. Ciasto powinno być płynne, bez grudek przypominające rzadką śmietanę. Usmażyć naleśniki.
Składniki na farsz:
· 60 dag mięsa mielonego,
· 1 puszka czerwonej fasoli,
· 1 puszka kukurydzy,
· 3 ząbki czosnku,
· 1 łyżka przyprawy meksykańskiej,
· 1-2 łyżeczki papryki ostrej czerwonej,
· 2 łyżki przecieru pomidorowego,
· ser żółty do posypania naleśników.
Mięso podsmażyć, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę dusić. Dodać przyprawy, przecier pomidorowy oraz kukurydzę i fasolę. Dusić około 10 min. Farsz nałożyć na upieczone naleśniki i zwinąć. Naleśniki posypać startym żółtym serem i zapiec.
b.t.kaszuba1