jab�ka Ciasto: kostka margaryny szklanka cukru pudru cukier waniliowy 4 jajka 2 szklanki m�ki 3 �y�eczki proszku do pieczenia 3 �y�ki kakao 2 �y�ki mleka Masa budyniowa: kostka mas�a budy� �mietankowy 1/2 litra mleka Do dekoracji: kolorowe cukierki <<< 1 2 >>> Poka� du�e Spos�b wykonania: Margaryn�, jajka, cukier puder i cukier waniliowy utrze� na puszyst� pian�. Doda� m�k� i proszek do pieczenia. Ciasto podzieli� na po�ow�. Jedn� po�ow� wyla� na blach� posmarowan� t�uszczem, a do drugiej po�owy doda� kakao i mleko, dok�adnie wymiesza� i wyla� na jasne ciasto. Obrane jab�ka pokroi� w plasterki i powk�ada� rz�dami w ciasto. Wstawi� do piekarnika i piec oko�o 35 minut. Po upieczeniu wystudzone ciasto pola� mas� budyniow� (Mas�o utrze� i doda� ugotowany budy�). Ciasto posypa� kolorowymi cukierkami. Wstawi� do lod�wki. Smacznego.
b.t.kaszuba1