Fale Dunaju.txt

(0 KB) Pobierz

jab�ka 
Ciasto: 
kostka margaryny 
szklanka cukru pudru 
cukier waniliowy 
4 jajka 
2 szklanki m�ki 
3 �y�eczki proszku do pieczenia 
3 �y�ki kakao 
2 �y�ki mleka 
Masa budyniowa: 
kostka mas�a 
budy� �mietankowy 
1/2 litra mleka 
Do dekoracji: 
kolorowe cukierki <<<  1 2   >>> 

Poka� du�e 



Spos�b wykonania: 


Margaryn�, jajka, cukier puder i cukier waniliowy utrze� na puszyst� pian�. Doda� m�k� i proszek do pieczenia. Ciasto podzieli� na po�ow�. Jedn� po�ow� wyla� na blach� posmarowan� t�uszczem, a do drugiej po�owy doda� kakao i mleko, dok�adnie wymiesza� i wyla� na jasne ciasto. 

Obrane jab�ka pokroi� w plasterki i powk�ada� rz�dami w ciasto. Wstawi� do piekarnika i piec oko�o 35 minut. Po upieczeniu wystudzone ciasto pola� mas� budyniow� (Mas�o utrze� i doda� ugotowany budy�). Ciasto posypa� kolorowymi cukierkami. Wstawi� do lod�wki. 

Smacznego.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin