Pomidory_nadziewane.pdf

(30 KB) Pobierz
Pomidory nadziewane
Pomidory nadziewane - przepis Ewy Smiech
Składniki
1. - 4 małe pomidory
2. - 2 cebule
3. - 1 ły Ŝ ka masła
4. - 3 jajka
5. - 1 z ą bek czosnku
6. - sól,
Sposób przyrz ą dzania:
Z trzech pomidorów ś ci ąć wierzchy i wydr ąŜ y ć mi ąŜ sz. Cebul ę obra ć , drobno posieka ć .
Jednego pomidora sparzy ć , zdj ąć skórk ę , usun ąć gniazda nasienne, drobno posieka ć .
Na małej patelni Zeptera rozgrza ć masło, podrumieni ć cebul ę , wrzuci ć pomidora i posiekany
czosnek, szczypt ę soli. Dusi ć ok. 5 min.
Nast ę pnie wło Ŝ y ć trzy wydr ąŜ one pomidory, wbi ć po jednym jajku do ka Ŝ dego, przykry ć i
dusi ć na małym ź ródle ciepła ok. 8 min (lub do momentu kiedy zetn ą si ę jajka). Gotow ą
potraw ę posypa ć koperkiem i podawa ć z razowym pieczywem.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin