Pomidory_nadziewane.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
Pomidory nadziewane
Pomidory nadziewane - przepis Ewy Smiech
Składniki
1. - 4 małe pomidory
2. - 2 cebule
3. - 1 ły
Ŝ
ka masła
4. - 3 jajka
5. - 1 z
ą
bek czosnku
6. - sól,
Sposób przyrz
ą
dzania:
Z trzech pomidorów
ś
ci
ąć
wierzchy i wydr
ąŜ
y
ć
mi
ąŜ
sz. Cebul
ę
obra
ć
, drobno posieka
ć
.
Jednego pomidora sparzy
ć
, zdj
ąć
skórk
ę
, usun
ąć
gniazda nasienne, drobno posieka
ć
.
Na małej patelni Zeptera rozgrza
ć
masło, podrumieni
ć
cebul
ę
, wrzuci
ć
pomidora i posiekany
czosnek, szczypt
ę
soli. Dusi
ć
ok. 5 min.
Nast
ę
pnie wło
Ŝ
y
ć
trzy wydr
ąŜ
one pomidory, wbi
ć
po jednym jajku do ka
Ŝ
dego, przykry
ć
i
dusi
ć
na małym
ź
ródle ciepła ok. 8 min (lub do momentu kiedy zetn
ą
si
ę
jajka). Gotow
ą
potraw
ę
posypa
ć
koperkiem i podawa
ć
z razowym pieczywem.
Plik z chomika:
hubira
Inne pliki z tego folderu:
Pomidor.jpg
(28 KB)
Pomidory faszerowane ryzem i rodzynkami.doc
(20 KB)
Pomidory faszerowane po rzymsku(2).doc
(23 KB)
Pomidory faszerowane jajecznicą.JPG
(70 KB)
pomidory faszerowane grzybami by Anik.doc
(24 KB)
Inne foldery tego chomika:
DANIA z białą rzodkwią
DANIA z boćwiny, sałaty rzymskiej,
DANIA z brukselki
DANIA z buraczków
DANIA z cebuli
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin