SAŁATKA Z PORÓW.doc

(19 KB) Pobierz
SAŁATKA Z PORÓW

SAŁATKA Z PORÓW

cukier - 1 szczypta
jajka - 6 szt
kukurydza - 1 puszka
majonez - 3 łyżki
pieprz czarny - 1 szczypta
por - 75 dag
sól - 1 szczypta

 

Jajka gotujemy na twardo. Pory kroimy wzdłuż i płuczemy. Następnie kroimy w cieniutkie półksiężyce. Dodajemy szczyptę soli, pieprzu i cukru. Całość mieszamy, wyciskamy ręką i odstawiamy do schłodzenia na ok. 1,5 godziny do lodówki. Jeżeli pory puszczą zbyt dużo soku odciskamy je, następnie dodajemy kukurydzę, poszatkowane jaja, przyprawy i mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin