MARMOLADA Z ARBUZA na 4 s�oje 1 kg mi��szu rbuza 250 gr brzoskwi� sok z dw�ch cytryn 1 kg cukru �eluj�cego 40 g w�dki arbuz pokroi� w �wiartki, usun�� pestki, oddzielic mi��sz od sk�ry i pokroi� w grub� kostk�,zmiksowa�. Brzoskwinie naci�� na krzy� no�em,w�o�y� do miski , spa�y�,przela� zimn� wod�, obra� ze sk�rki.Przekroi� na p�, usun�� pestki. Brzoswinie pokroi� w kostk� i w�o�y� do garnka.Doda� cukier �eluj�cy , sok z cytryny, w�dke i wymiesza�.Gotowa� 4-5 min bez przerywania mieszania. Nast�pnie doda� arbuzowy mus i ca�o�� gotowac na wolnym ogniu jeszcze z 4 minuty. Wype�ni� marmolad� s�oje, szczelnie przykry�.
kitka121