marmolada z arbuza.txt

(0 KB) Pobierz
MARMOLADA Z ARBUZA

na 4 s�oje
1 kg mi��szu rbuza
250 gr brzoskwi�
sok z dw�ch cytryn
1 kg cukru �eluj�cego
40 g w�dki

arbuz pokroi� w �wiartki, usun�� pestki, 
oddzielic mi��sz od sk�ry i pokroi� w grub� kostk�,zmiksowa�.
Brzoskwinie naci�� na krzy� no�em,w�o�y� do miski , spa�y�,przela� zimn� wod�, 
obra� ze sk�rki.Przekroi� na p�, usun�� pestki.
Brzoswinie pokroi� w kostk� i w�o�y� do garnka.Doda� cukier �eluj�cy , 
sok z cytryny, w�dke i wymiesza�.Gotowa� 4-5 min bez przerywania mieszania.
Nast�pnie doda� arbuzowy mus i ca�o�� gotowac na wolnym ogniu jeszcze z 4 minuty.
Wype�ni� marmolad� s�oje, szczelnie przykry�.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin