Kulinarne inspiracje Tesco - Mięso z grilla.pdf
(
4796 KB
)
Pobierz
341063816 UNPDF
Ananasowe skrzydeþka
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:40
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
1 kg skrzydeþek z kurczaka
1 puszka ananasw
1 þyŇeczka musztardy
6 þyŇek oleju
przyprawy: sl
Sposb przyrzĢdzania:
Olej wymieszaj z sokiem z ananasw, dodaj musztardħ oraz sl. Do tak przygotowanej
marynaty wþŇ umyte skrzydeþka. Odstaw do lodwki na 3 godz. Skrzydeþka grilluj na
niewielkim Ňarze, smaŇĢc po okoþo 15 min z kaŇdej strony.
Ęwiartka wħdzonego kurczaka z grilla
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:20
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
4 ęwiartki wħdzonego kurczaka
Sposb przyrzĢdzania:
Ęwiartkħ kurczaka poþŇ na grill i obracajĢc, opiekaj przez okoþo 20 min. Tak przygotowanego
kurczaka moŇesz podawaę z grzankami z masþem czosnkowym. Przed grillowaniem ęwiartkħ
kurczaka moŇesz podzielię na dwie czħĻci.
Filet drobiowy z pomidorami i serem feta
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:30
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
4 duŇe filety z kurczaka
4 plastry sera feta
4 zĢbki czosnku
4 þyŇki oliwy z oliwek
1 duŇy pomidor
ĻwieŇe zioþa: tymianek, bazylia
przyprawy: sl, pieprz
Sposb przyrzĢdzania:
Olej wymieszaj z wyciĻniħtym przez praskħ czosnkiem. Zioþa posiekaj. Fetħ pokrj w plastry i
obtaczaj w zioþach.
Nasmaruj marynatĢ filety i kaŇdy oddzielnie zawiı w foliħ aluminiowĢ kþadĢc na wierzch plaster
pomidora i plaster sera. Zawiı caþoĻę i poþŇ na ruszt. SmaŇ na grillu przez ok. 15 min.
Grillowany befsztyk z polħdwicy woþowej
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:20
marynowanie: 01:00
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
4 plastry polħdwicy woþowej
3 zĢbki czosnku
3-4 þyŇki oleju
przyprawy: sl, pieprz
Sposb przyrzĢdzania:
Plastry polħdwicy opþucz, nasmaruj olejem wymieszanym z wyciĻniħtym czosnkiem. Wstaw do
lodwki na 1 godz. Po wyjħciu z lodwki grilluj polħdwicħ po 3 min z kaŇdej strony. Pod koniec
smaŇenia przypraw solĢ i pieprzem.
JeŇyk z roladek boczkowych na buþce
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:40
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
16 plasterkw boczku wħdzonego
(ok. 350 g)
7 dag Ļliwki kalifornijskiej
4 maþe buþki
przyprawy: papryka sþodka
Sposb przyrzĢdzania:
ĺliwkħ kalifornijskĢ zawiı w plaster boczku i zepnij maþĢ wykaþaczkĢ. Oprsz sþodkĢ paprykĢ.
Opiekaj na grillu z kaŇdej strony przez okoþo 5 do 7 min. Tak przygotowane roladki nabijaj na
wczeĻniej opieczonĢ na grillu buþkħ.
Plik z chomika:
Agnesita1989
Inne pliki z tego folderu:
Montignac - 700 przepisów oraz zasady(1).zip
(5104 KB)
Montignac - Zupy zgodne z Metoda Montignaca I faza.doc
(105 KB)
Montignac - Jeść aby schudnąć cz.1.pdf
(27224 KB)
odchudzanieorgpl-dieta-niskoenergetyczna-1200kcal-dla-aktywnych-zawodowo.pdf
(378 KB)
odchudzanieorgpl-dieta-1500kcal.pdf
(418 KB)
Inne foldery tego chomika:
Audiobook
coś dla Pań
Dietetyka
dokumenty
Dzieci wiedzą lepiej
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin