Zupa cyga�ska 1 i 1/2 l wywaru z ko�ci i warzyw, 150 ml �mietany, 25 dag papryki, 25 dag ziemniak�w, 10 dag kie�basy, 4 dag ketchupu, 10 dag cebuli, t�uszcz, zielenina, 2 dag m�ki, s�l, pieprz Cebule i papryk� oczy�ci�, op�uka�, pokroi� w kostk�, podsma�y�, skropi� wywarem i dusi� do mi�kko�ci. Pod koniec duszenia doda� ketchup oraz obran� z os�onki i pokrojon� w paseczki kie�bas�. Ziemniaki umy�, obra�, op�uka�, pokraja� w kostk�, zala� pozosta�ym wywarem, ugotowa�, po��czy� ze �mietan� wymieszan� z m�k�, posiekan� zielenin�, przyprawami i pozosta�ymi sk�adnikami, chwil� pogotowa� i doprawi� do smaku.
bajtek46