Smażony makaron pseudo-orientalny.pdf

(32 KB) Pobierz
59392712 UNPDF
Smażony makaron pseudo-orientalny
Składniki Przepis
dwie paczki makaronu do zupek
chińskich
ok. 30-40 dag mięska (pierś z
kurczaka, szynka surowa,
wieprzowina)
cebula
puszka mieszanki indyjskiej (czy
indonezyjskiej)
płaska łyżka sezamu
sos sojowy
słodko-ostry sos chili
sól, pieprz
Mięsko pokroić w cienkie paski, posolić, popieprzyć i
przez kilka minut smażyć na mocno rozgrzanej
patelni. Podsmażyć paski cebuli. Dodać wcześniej
przygotowane mięsko, odsączoną mieszankę
warzywną (były tam między innymi kiełki sojowe,
papryka, marchew, grzyby chińskie) i makaron, który
robi się piorunem, bo wystarczy namoczyc go we
wrzątku przez 3 minuty. Posypać łyżką sezamu,
polać kilkoma łyżkami sosu sojowego i dwiema
łyżkami sosu chili, a jak komuś za mało ostrości to
potraktować to ostrą papryką w proszku, posolić,
dokładnie wymieszać, podsmażyć przez dwie
minutki i...
to wszystko. Pożerać! Danie w 15 minut i o bardzo
ciekawym smaku.
59392712.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin