Kajzerki z podgrzybkami.doc

(98 KB) Pobierz
Kajzerki z podgrzybkami

Kajzerki z podgrzybkami



Składniki:

50 dag podgrzybków, 4 bułki kajzerki, pęczek szczypiorku, ,2 łyżki masła, olej, 1 cebula, pieprz, sól, natka pietruszki, 2 łyżki startego ostrego sera.

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić, umyć, dokładnie osączyć, pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojone grzyby, posiekaną cebulę i szczypiorek. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 20 min, przyprawić solą i drobno zmielonym pieprzem, dodać pokrojoną natkę pietruszki, wymieszać. Bułki przekroić, wyjąć miękisz, wydrążone bułki napełnić farszem, posypać startym serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C na około 5 minut, aby ser się rozpuścił, a bułka lekko zrumieniła. Kajzerki podawać z zieloną sałatą z sosem winegret albo innymi surówkami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin