Dodane przez:
[kijanka]
Czas przygotowania: 40 minut
Czas smażenia: 30 minut
Kaloryczność: 400 kcal
Ilość porcji: 6
· - 6 placków tortilla ( o śr=25cm)
· - 0,5 kg mięsa mielonego
· - puszka kukurydzy
· - puszka fasoli czerwonej
· - puszka pomidorów
· - pół lub cała cebula
· - kilka ząbek czosnku
· - przyprawy (np: pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, zioła prowansalskie, papryka słodka)
· - sałata zielona ( pół główki)
· - 2 - 3 łyżki oleju
Pyszna domowa tortilla :)
1. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, następnie kroimy cebulkę, przepuszczamy przez praskę czosnek i podsmażamy.2. Po zeszkleniu cebulki i czosnku dodajemy mięso mielone i podsmażamy ok 15-20 min na lekkim ogniu. Przyprawiamy do smaku.3. Gdy mięso się zarumieni dodajemy pomidory z puszki z zalewą, chwilę podsmażamy i na końcu dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Chwilę podsmażamy wszystko.4. Podgrzewamy placki tortilla wg przepisu na opakowaniu, kładziemy listki sałaty i przygotowany na patelni farsz.
Smacznego!
jason567