SPAGETTI Z OWOCÓW MORZA.doc

(27 KB) Pobierz

Włoskie spaghetti z owocami morza 

Składniki (na 2-3 osoby):

·         1 opakowanie Owoców Morza FRoSTy

·         250 g makaronu spaghetti

·         5 łyżek oliwy z oliwek

·         50g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę

·         1 ząbek czosnku

·         1 pęczek pietruszki

·         sól

·         pieprz

Przygotowanie:

2 litry wody posolić i ugotować makaron (według przepisu na opakowaniu). W tym samym czasie na patelni podsmażyć na oliwie z oliwek boczek i czosnek. Dodać nierozmrożone owoce morza i podgrzewać pod przykryciem przez kolejne 5 minut. Ugotowany makaron i świeżo pokrojoną pietruszkę dodać do owoców morza, wszystko dobrze wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin