Ciasto krówka
Składniki
mąka, 50 dag
cukier puder, pół szkalanki
Miód, 15 dag
pół kostki masła lub margaryny,
jajka, 2
cukier waniljowy, 1
soda, 1 łyżeczka
krem budyniowy, 1 paczka
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 min
1. Z podanyc składników zagnieść ciasto i podzielić na pół. Upiec 2 placki na takich samych
blachach (22x38 cm).
2.Zrobić krem budyniowy i położyć go na ciasto. przykryć go ciastem.
3. Puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować 3 godz. Wystudzić i wyłożyć
połowę na wierzch ciasta. Rozsmarować i posypać orzechami. Drudą połowę zużyć
dowolnie.
4. Ciasto włożyć w reklamówkę lub pojemnik plastikowy i zapomnieć o nim na przynajmniej
1 dzień.Smacznego!!!!!
Violetta91