Ciasto krówka.rtf

(670 KB) Pobierz

Ciasto krówka

Składniki

mąka, 50 dag

cukier puder, pół szkalanki

Miód, 15 dag

pół kostki masła lub margaryny,

jajka, 2

cukier waniljowy, 1

soda, 1 łyżeczka

krem budyniowy, 1 paczka

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 90 min

1. Z podanyc składników zagnieść ciasto i podzielić na pół. Upiec 2 placki na takich samych

blachach (22x38 cm).

2.Zrobić krem budyniowy i położyć go na ciasto. przykryć go ciastem.

3. Puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować 3 godz. Wystudzić i wyłożyć

połowę na wierzch ciasta. Rozsmarować i posypać orzechami. Drudą połowę zużyć

dowolnie.

4. Ciasto włożyć w reklamówkę lub pojemnik plastikowy i zapomnieć o nim na przynajmniej

1 dzień.Smacznego!!!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin