Oto przepisy z wykorzystaniem popularnego trunku. Moc ukryta w dzikim zwierzęciu przelana do szklanki.
Źdźbło winne40 ml Żubrówki10 ml likieru Bols Lychee100 ml soku winogronowegoDo szklanki z lodem wlej kolejno wszystkie składniki, następnie zamieszaj. Udekoruj drinka cząstką limonki.Szkło: long drinkGarnisz: do wymyśleniaRześki Ogórek40 ml ŻUBRÓWKI sok jabłkowy do uzupełnienia Świeży ogórekPokrój Świeżego ogórka na plasterki lub wzdłuż, włóż do szklanki i zalej ŻUBRÓWKĄ. Wszystko zamieszaj i chwilę odczekaj. Dopełnij sokiem jabłkowym i dodaj lód.Szkło: long drink
Trawka i Tonik40 ml ŻUBRÓWKI tonik do uzupełnienia kilka kryształków karmelizowanego cukruNa dno szklanki wrzucić kilka kryształków karmelizowanego cukru. Wypełnij szklankę kostkami lodu, wlej ŻUBRÓWKĘ i dopełnij tonikiem.Szkło: long drink
NaMiętna Szarlotka40 ml ŻUBRÓWKI sok jabłkowy do uzupełnienia 1 łyżeczka likieru Bols Peppermint Green gałązka świeżej mięty limonka Wszystkie składniki wlej do szklanki z lodem i plasterkami limonki. Dodaj gałązkę świeżej mięty i dobrze zamieszaj.Szkło: long drink
Energiczna Szarlotka40ml Żubrówki40ml Energetyka40ml soku jabłkowegoDo szklanki z lodem wlej kolejno składniki, dodaj plasterki jabłka i zamieszaj.Garnisz: częstka cytryny lub jabłkoSzkło: long drink
ŻuDriver40ml Żubrówki20ml syropu jabłkowego Żuberek100ml Sok pomarańczowySposób przygotowania: Wrzuć lód do szklanki, wlej Żubrówkę i Żuberka, następnie wymieszaj w shakerze z sokiem pomarańczowym i wlej do szklanki. Dekoruj dużymi cząstkami pomarańczy.Szkło: long drinkGarnisz: duzy soczysty plaster pomarańczy
Żujito40 ml żubrówkiliście miety˝ limonki2 łyżeczki brązowego cukruspritekruszony lódRozgnieść madlerem mięte, limonki z cukrem, dodać żubrówkę. Wymieszać dokładnie składniki, wsypać kruszony lód i uzupełnić spritem Szkło: long drinkGarnisz: mięta lub limonka
Szarlotka na Antonówce40 ml ŻUBRÓWKI sok „jabłko antonówka” do uzupełnienia Do szklanki wypełnionej kostkami lodu wlej ŻUBRÓWKĘ i dopełnij sokiem „jabłko antonówka”. Delikatnie zamieszaj. Szkło: long drink
Szum Imbiru40 ml ŻUBRÓWKI sok jabłkowy do uzupełnienia świeży imbir Świeży imbir obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Wrzuć imbir i wlej składniki do szklanki. Wymieszaj mieszadełkiem lub łyżką. Przecedź wszystko przez gęste sitko do innej szklanki z lodem. Szkło: long drink
Żubrówka Bianco40 ml ŻUBRÓWKI 10 ml wytrawnego wermutu 10 ml soku jabłkowego Wlej wszystkie składniki do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Lekko zamieszaj.
Żuberek 30 ml Żubrówka15 ml syrop jabłkowySypki cynamonZwilż brzeg kieliszka syropem i obtocz w cynamonie. Wlej syrop. Następnie wlej powoli ŻUBRÓWKĘ tak, aby nie zmieszać płynów.Szkło: shot glass
Rejs PoRzeczce30 ml Żubrówka15 ml Bols Lychee lub Bols Peach5 ml Bols Creme de CassisWlej do kieliszka likier. Teraz ostrożnie wlej Żubrówkę tak, aby powstały warstwy. Następnie bardzo ostrożnie umieść cassis pomiędzy warstwami.Szkło: shot glassGarnisz: brak
Bizonek30 ml Żubrówka15 ml likieru Bols Cherry lub syropu wiśniowegoWlej likier lub syrop do kieliszka. Następnie ostrożnie wlej Żubrówkę tak, aby powstały warstwy.Szkło: shot glassGarnisz: brak
NaMiętny Żuberek 20 ml Żubrówka15 ml Bols Peppermint Green15 ml syrop jabłkowyWlej do kieliszka syrop. Teraz ostrożnie wlej likier, a nastepnie Żubrówke tak, aby powstały warstwy.Szkło: shot glassGarnisz: brak
jgolyzniak