Mokka.doc

(21 KB) Pobierz
Mokka

Mokka

 

składniki:

·         1 płaska łyżeczka gorzkiego kakao

·         1-2 łyżeczki brązowego cukru

·         2 łyżeczki drobno zmielonej kawy

·         1 mały kawałek wanilii

·         2 łyżki bitej śmietany

·         0,3 l wrzątku

·         0,1 l mleka

 

          sposób przygotowania:

·         Oryginalny przepis wymyślił sam Wolter. Mleko wlać do rondelka, dodać utartą wanilię, doprowadzić do wrzenia. Dodać kakao i cukier, zamieszać i trzymać na małym ogniu. W osobnym naczyniu zaparzyć kawę i po 2-3 minutach połączyć z kakaowym mlekiem. Rozlać do dwu uprzednio nagrzanych filiżanek, nałożyć na wierzch bitą śmietanę i oprószyć kakaowym proszkiem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin