Sos a la cesarzowa.rtf

(5 KB) Pobierz
Sos a la cesarzowa

Sos a la cesarzowa

 

Składniki na 4 porcje:

szklanka Majonezu dekoracyjnego WINIARY

2 małe cebulki dymki

łka masła

pół łeczki cukru

3 pieczarki

białko jaja ugotowanego na twardo

2 łki białego wytrawnego wina

pół łodygi selera naciowego

sok z cytryny do smaku

l

pieprz

 

Cebulki obierz, pokrój i smaż na maśle posypując cukrem. Później odstaw do wystudzenia. Pieczarki i seler oczyść i razem z białkiem ugotowanego na twardo jaja dość drobno posiekaj.

 

Wszystkie składniki połącz z majonezem, wcześniej wymieszanym z winem.

 

Na koniec sos dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj na zimno do mięs i jarzyn.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin