To jest naprawdę błyskawiczny deser i to bez pieczenia! Krem robi się z owocowego serka, a w środku można ukryć słupki brzoskwini, bananów albo innych owoców. Zimą można użyć mrożonych owoców i owoców z puszki. Ja obtoczyłem ruletki w płatkach migdałowych, ale można tez obtoczyć w wiórkach kokosowych albo posiekanych orzeszkach.Dla 3 osóbCzas przygotowania: ok. 25 minut
Jak to zrobić:1. Pokrój drożdżówkę w kromki grubości ok. 1,5 cm i obetnij skórki. Delikatnie rozwałkuj.2. Pokrój brzoskwinie w słupki nie dłuższe niż boki rozwałkowanej drożdżówki.3. Czerwone owoce zgnieć widelcem na papkę lub bardzo krótko zmiksuj. Dodaj mascarpone i wymieszaj. 4. Ubij Rama cremefine. Pod koniec ubijania dodaj cukier. 5. Dokładnie posmaruj kromki owocowym kremem. Na brzegu każdej kromki połóż słupek z brzoskwini. 6. Zwijaj jak maki sushi pomagając sobie bambusową matą albo folią spożywczą.7. Posmaruj ruletki cienko śmietaną. Rozetnij na dwie części i wyturlaj w migdałach. Bon appétit!
· ciasto drożdżowe (sześcian ok. 10x10x10cm)
· 1 brzoskwinia
· 6 dużych truskawek
· 12 malin
· 50 g mascarpone
· 1 opakowanie Rama Cremefine do ubijania
· 15-20 g cukru
· do obtoczenia ruletek::
· płatki migdałowe
dr100