Takie torciki są przepyszne z bitą śmietaną na wierzchu. Albo z bitą śmietaną i owocami… albo z kremem kawowym… Tak prawdę mówiąc, to ze wszystkim są pyszne!Czas: 10 minutCzas pieczenia: 20-25 minutDla 4 osób
Jak to zrobić:1. Rozgrzej piekarnik do 180 st.2. Migdały upraż na suchej patelni, a potem zmiel lub dobrze zmiksuj.3. Ubij białka, kiedy będą puszyste dodawaj stopniowo cukier. Wymieszaj delikatnie z migdałami. Dodaj ekstrakt waniliowy i jeszcze raz wymieszaj.4. Układaj okrągłe placuszki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20-25 minut.
· 150 g migdałów bez skórki
· 2 białka
· 200 g cukru pudru
· 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
dr100