kulki rafaello.rtf

(1 KB) Pobierz

Kulki Rafaello

 

Składniki

 

·        100 g wiórków kokosowych do obtoczenia

·        100 g wiórków kokosowych do środka

·        kostka masła

·        szklanka cukru

·        1/2 szklanki wody

·        250 g mleka w proszku

·        2 płatki wafla tortowego suchego

·         migdały w całości

 

Sposób przyrządzenia:

Wodę należy zagotować i rozpuścić w niej cukier, po ostudzeniu wlać do miski i dodać do niej wszystkie pozostale składniki( pokruszony wafel, masło, mleko, 100g kokosu). Po wymieszaniu wszystkiego razem, należy odstawić do lodówki na 30 minut.
W tym czasie migdaly sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki
Następnie wyjąć masę z lodówki, formować kulki i wkładać migdał do środka, a potem obtoczyć w kokosie. Wstawić jeszcze do lodówki aż kulki stężeją

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin