Holenderski tort wiśniowy .doc

(1 KB) Pobierz

50 dag mrożonego ciasta francuskiego

3 łyżki dżemu porzeczkowego

8 łyżek cukru pudru

2 łyżki wódki

1 słoik wi?ni (720 ml)

cynamon

łyżka mąki ziemniaczanej

50 dag kremówki

3 łyżeczki kisielu

żelatyna

 

Rozmrożone ciasto podzielić na 3 czę?ci, rozwałkować na krążki, ponakłuwać, piec ok. 10 min. w temp. 200 stopni. Posmarować dżemem. 5 łyżek cukru pudru utrzeć z wódką. Posmarować kr?żek z dżemem. Wi?nie osączyć, pół szklanki soku i cynamon zagotować. M?kę rozprowadzić wod?, wymieszać z sokiem. Wrzucić wi?nie, kisiel wystudzić. Ubić ?mietanę z cukrem pudrem. Dodać rozpuszczoną żelatynę. krążki ciasta przełożyć kisielem i kremem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin