Sałatka z zielonej fasolki.pdf

(176 KB) Pobierz
Sa³atka z zielonej fasolki - Kuchnia Gazeta.pl
Sałatka z zielonej fasolki - Kuchnia Gazeta.pl
Blogi Forum Poczta Randki
+ Ogłoszenia Aaaby.pl Gazeta Wyborcza
Kobieta: | Wysokie Obcasy | Avanti | Poradnik Domowy | Kuchnia | Dziecko | Ślub | Cztery Kąty | Rodzić po Ludzku |
Kuchnia
Nauka gotowania
Dla zaawansowanych
Wasze przepisy
Przepisy ze świata
Przepisy A. Kręglickiej
Przepisy M. Gessler
ABC Przypraw
Forum Kuchnia
Poleca "Kuchnia"
Numery "Kuchni"
Reklama
Gazeta.pl > Kuchnia
Piątek , 27 stycznia 2006
Sałatka z zielonej fasolki
Danie wegetariańskie: tak
Autor:
Składniki:
- 1/2 kg mrożonej lub świeżej zielonej
fasolki
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka zielonej pietruszki
- ewentualnie czuszka
Sposób przyrządzania:
Fasolkę gotujemy ok. 10-15 min, najlepiej w koszyczku na parze lub w 2 litrach
osolonej wody (wrzucamy na wrzątek). Najważniejsze, to nie przeoczyć momentu,
kiedy fasolka przestaje być surowa - wtedy natychmiast odcedzamy. Podajemy do
pieczonego udźca, wymieszaną ze zmielonymi w mikserze czosnkiem i zieloną
pietruszką. Można też posypać pokruszoną czuszką. Przestudzoną fasolkę z
czosnkiem i pietruszką polewamy 2-3 łyżkami oliwy, skrapiamy sokiem z cytryny i
podajemy jako zimną przystawkę lub dodatek do pieczonych mięs.
Baza przepisów
Ciasta
Dania z kurczaka
Dania z ryb
Dania z wieprzowiny
Dania z wołowiny
Desery
Dodatki do dań
Drinki
Grill
Grzyby
Napoje
Przetwory
Przystawki
Sałatki
Sosy
Śniadania
Zupy
Dodaj przepis!
powrót
Wasze opinie
+ DODAJ swoją opinię
Ten artykuł nie ma jeszcze żadnych opinii.
Kuchnie świata
Kuchnia arabska
Kuchnia chińska
Kuchnia francuska
Kuchnia grecka
Kuchnia japońska
Kuchnia włoska
Copyright © Agora SA ˙•˙O nas˙•˙Reklama˙•˙Ochrona prywatności˙•˙Mapa serwisu
Poleć stronę znajomym | Zgłoś problem lub błąd
1 z 1
06-01-27 17:14
30575369.006.png 30575369.007.png 30575369.008.png 30575369.009.png 30575369.001.png 30575369.002.png 30575369.003.png 30575369.004.png 30575369.005.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin