czekoladowa delicja.doc

(21 KB) Pobierz

BISZKOPT:
6 jajek
18 dag cukru
cukier waniliowy
15 dag mąki tortowej
3 dag mąki ziemnizanej

MASA:
kubeczek jogurtu czekoladowego(może być również kawowy)
łyżka kakao
6 łyżeczek żelatyny
3 nektarynki
25 dag serka waniliowego lub naturalnego
0,5 l śmietany kremówki
2 śmietan fixy
5 dag gorzkiej czekolady

WYKONANIE:
Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe.Przelać do formy o wymiarach36x25cm i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.Wyjąć z formy i pozostawić do ostygnięcia.Na masę utrzeć ze sobą ser,jogurt i kakao.Żelatynę rozpuścić w filiżance gorącej wody i małymi porcjami dodawać do masy jogurtowo-serowej.Dwie nektarynki drobno pokroić i wymieszać z masą.Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan fixami i również wymieszać z masą.Następnie wylewamy ją na biszkopt.Nktarynkę kroimy w cienkie plasterki i układamy na cieście.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ciasto w esy floresy.SMACZNEGO!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin