Grzyby marynowane.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
5856889 UNPDF
Grzybki marynowane
Składniki:
1 kg grzybów (gąsek; maślaków; prawdziwków; opieniek)
1.5 szklanki wody
1/5 szklanki octu
1-2 dag soli
kilka ziaren pieprzu
ziele angielskie
2-3 listki laurowe
szczypta cukru
Przygotowanie:
Umyte grzyby przebrać, oczyścić i posegregować według wielkości. Trzony skrócić, z
kapeluszy maślaków ściągnąć skórkę. Ponownie wypłukać, a następnie na sicie zanurzyć
we wrzątku. Przełożyć do naczynia z solanką i w tej postaci gotować 10-12 minut. Wyjąć,
przelać zimną wodą, a następnie osączyć. Tak przygotowane grzybki należy umieścić w
czystych słoikach i zalać mieszaniną wody, octu oraz przypraw. Słoiki zamknąć
(szczelnie!), a następnie pasteryzować przez 20 minut w temperaturze ok. 90
°
C.
Danie na: 4 osoby
Jedna porcja zawiera: 160 kcal
Czas przygotowania: 1godz 15 min
Plik z chomika:
makslojer
Inne pliki z tego folderu:
Czosnek.pdf
(27 KB)
Ogórki konserwowe.pdf
(29 KB)
Salceson biały l.pdf
(28 KB)
Szynka cielęca.pdf
(29 KB)
Przetwory z owoców i warzyw.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
amateur
atcht
Babycook
Bigfish Games - Cradle of Rome Crack {DanManInSane}
Bóle kręgosłupa - poradnik medycyny naturalnej
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin