· krewetki 6 szt
· listek Sushi Nori Blue Dragon 1 szt
· mieszanka do Tempury Blue Dragon 1/2 opakowania
· woda 110 ml
· olej 1 do smażenia
Przygotować krewetki w następujący sposób: nadciąć krewetkę wzdłuż kręgosłupa po zewnętrznej stronie i usunąć cienki przewód pokarmowy. Od środka naciąć krewetkę w 4 miejscach wzdłuż segmentów tak, aby była prosta. Przekrojony na 6 równych pasków listek Sushi Nori Blue Dragon.Podstawę ogonka owinąć paskiem Sushi Nori. Przygotować panierkę do tempury łącząc zimną wodę z zawartością opakowania, szybko obtoczyć całą krewetkę bez ogonka. Smażyć na rozgrzanym oleju 2-3 min. do uzyskania lekko złotego koloru. Panierkę należy wykorzystać natychmiast. Podajemy ułożone w stosik oparte ogonkami.
Katrin_12345