WĘDZENIE PSTRĄGA.pdf
(
534 KB
)
Pobierz
349201591 UNPDF
WĘDZENIE PSTRĄGA
1.
Moczenie wypatroszonych i oczyszczonych pstrągów w solance wg. Sławka (na jajko)
z przyprawami ok.12h. (
http://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=57
)
.
2.
Suszenie rybek przez ok. 2h na wolnym powietrzu w miejscu przewiewnym i
zacienionym.
3.
Wędzenie ok. 3h w temperaturze pomiędzy 45 a 60 stopni. (Wędzarnia beczkowa,
kanał długości 1,5m)
Całość obrzędu wykonywałem stosując haki do wieszania ryb konstrukcji Mirka B.
http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=507
Haczyki są rewelacyjne, nie spadła żadna rybka.
Haki wykonuję osobiście stosując drut ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, zainteresowanych
proszę o kontakt na maila :
romax24@wp.pl
.
Mogę wykonać po kilkanaście sztuk osobom
zainteresowanym za niewielką opłatą.
Pstrągi po zakończeniu wędzenia były idealne, palce lizać!
Oto moja wędzarnia:
Tak suszyłem rybki:
Tak je wędziłem
A to już efekt mojej pracy - pyznoci!!!
Autor: Romax
Plik z chomika:
niepierwsze
Inne pliki z tego folderu:
WPŁYW DYMU NA WYTRZYMAŁOŚĆ TKANKI ŁĄCZNEJ.pdf
(166 KB)
Węgorz wędzony po poznańsku.pdf
(631 KB)
Wędzone pstrągi Sławka.pdf
(419 KB)
Wędzone pstrągi Markaarkady'ego.pdf
(349 KB)
Wędzone leszcze Prababci Ani.pdf
(136 KB)
Inne foldery tego chomika:
•●●•WĘDKARSTWO!
2010
2011
2011(1)
AVI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin