Tajemnice aluminiowej folii.txt

(0 KB) Pobierz
Tajemnice aluminiowej folii 

W zale�no�ci od tego,w jaki spos�b owiniemy foli� aluminiow� produkty spo�ywcze do pieczenia,mo�emy zachowa� temperatur� gotowej ju� potrawy lub przyspieszy� jej przyrz�dzanie.
Je�li chcemy,by upieczone mi�so d�ugo zachowa�o ciep�o,zawijamy jeszcze gor�ce - b�yszcz�c� stron� folii do �rodka.
Podobnie utrzymamy temperatur� w garnku,przykrywaj�c go kawa�kiem folii matow� stron� na zewn�trz.
Podczas pieczenia w folii post�pujemy odwrotnie - mi�so,dr�b,ziemniaki k�adziemy na matowej stronie i zawijamy tak,by b�yszcz�ca by�a na zewn�trz.

Strona b�yszcz�ca chroni przed utrat� ciep�a,
matowa ciep�o przepuszcza. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin