Pieczarki faszerowane z boczkiem.doc

(38 KB) Pobierz
Pieczarki faszerowane z boczkiem

Pieczarki faszerowane z boczkiem

 



                                                                        Składniki:

                                                                     12 dużych pieczarek
                                                                     100 g mielonego mięsa
                                                                     100 g żółtego sera
                                                                      białko
                                                                     1 cebula
                                                                     1 łyżeczka oleju
                                                                     1 łyżka bułki tartej
                                                                     12 plastrów wędzonego boczku
                                                                     1/2 pęczka natki pietruszki
                                                                      sól, pieprz do smaku
 

Wykonanie:

Pieczarki oczyścić, odciąć nóżki, kapelusze delikatnie posolić.

Nóżki kapeluszy i cebulę drobno posiekac i usmażyć na oleju razem z drobno posiekaną cebulą. Dodać mielone mięso i smażyć aż zmieni kolor.

Przestudzoną masę dokładnie wymieszać z połową posiekanej natki, startym serem i białkiem. Doprawić i nałożyć do kapeluszy pieczarek. Jeśli masa jest za rzadka, zagęścić przed włożeniem tartą bułką.

Pieczarki ułożyć na blasze piekarnika, każdy kapelusz przykryć plastrem boczku.

Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posypać resztą natki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin