rogaliczki orzechowe.rtf

(1 KB) Pobierz

Rogaliczki orzechowe
Składniki:
- 10 dag zmielonych orzechów włoskich,
- 10 dag cukru pudru, (pol szklanki)
- 13 dag mąki wrocławskiej,( 1 szkl. 170g)
- 13 dag mąki krupczatki,
- 1 małe jajko,
- kostka masła.

Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki połaczyć ugniatając. Włożyć do lodówki na ok. 20 min.
Potem wyjąć, rozwałkować i formować małe rogaliczki. Piec ok. 15 - 25 min w nagrzanym na 170C piekarniku.
Uwaga! Blachę najpierw posmarować masłem a potem przykleić na to papier sniadaniowy lu taki do pieczenia i na tym układać rogaliczki.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.
Szybka pychotka!!!
 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin