****PAWI OGON***
*6jajek
*1 szklanka cukru
*1 szklanka mąki tortowej
*1 łyżeczka proszku do pieczenia
**UPIEC BISZKOPT**
CIASTO KRUCHE
*3 szklanki mąki
*1 kostka margaryny
*1/2 szklanki kwaśnej śmietany
*1 jajko
*1 żółtko
*3/4 szklanki cukru pudru
*2 łyżeczki proszku do pieczenia
****powidło śliwkowe
****15 dag orzechów mielonych
******WYKONANIE*****
Na stolnicę wsypać mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia,dodać margarynę i posiekać nożem.Cukier puder utrzeć z jajkami i dodać do mąki,dodać śmietanę i zarobić ciasto.Włożyć do lodówki na 2 godziny.Ciasto podzielić na 4 części-z 1 części upiec placek-20-30 minut.Trzy części rozwałkowaćosobno na długość blaszki-posmarować powidłem śliwkowym,posypać mielonymi orzechami i zwinąć rolady-piec około 30 minut
*****KREM*****
*1 litr mleka
*3 jajka
*4 łyżki mąki pszennej
*5 łyżek mąki ziemniaczanej
*1 koska margaryny
*****WYKONANIE KREMU****
W 1 szklance mleka rozrzepać jajka i obie mąki.Resztę mleka zagować z cukrem i ugotować budyń z obydwóch mąk i jajek.Margarynę urzeć i dodawać po trochu zimny budyń.
*****PRZEŁOŻENIE CIASTA***
Na upieczone kruche ciasto wyłożyć połowę kremu na kremie ułożyć upieczone rolady-pomiędzy rolady wlać tężeją dowolnego koloru galaretkę(2 galaretki w 3 szklanka wody)Po zastygnięiu galaretek nałożyć 2 połowę kremu i przykryć biszkoptem-polać polewą.
******SMACZNEGO!!!****
PATRIA