ogórki z curry.doc

(20 KB) Pobierz
Asiu przepis na ogórki z curry:

Ogórki z curry:

             

2-3 cebule,

2,5 kg ogórków,

2 łyżki soli,

1szkl octu,

0,5 szkl wody

1,5 szkl cukru,

2 łyżeczki curry ( najlepsza jest Kotani do kupienia w Auchanie),

2 łyżeczki pieprzu mielonego,

2 łyżeczki gorczycy.

 

 

1. Ogórki pokroić w grubsze plastry (ok. 0,5 cm), dodać sól, pokrojoną w półplasterki cebulę i odstawić na około 3 godz. Ogórki puszczą wodę – należy ja zostawić.

 

2. Ocet, wodę, cukier i przyprawy zagotować. Gorącą zalewę wlać do pokrojonych ogórków i wymieszać

 

3. Ciepłe ogórki przekładać do słoików i dopełniać zalewą, jeżeli zabraknie zalewy dolać troszkę wody.

Pasteryzować 5-10 min.

 

SMACZNEGO

Zgłoś jeśli naruszono regulamin