Kasutera czyli japońskie ciasto miodowe.doc

(21 KB) Pobierz
Kasutera- ciasto miodowe

 

 

Kasutera- ciasto miodowe

Składniki:
-5 jajek
-15 dag cukru
-8 dag miodu
-8 dag maki
-3 łyżeczki proszku do pieczenia
-2 łyzki cukru pudru (do posypania)

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni. Wbij jajka do salaterki, ubij mikserem, dodając stopniowo cukier i miód. Skończ ubijać gdy masa zrobi sie puszysta i biała i nie będzie w niej kryształków cukru. Przesiej do masy mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj. Ciasto wlej do blaszki kwadratowej o boku 24 cm, wysmarowanej masłem i obsypanej mąka. Piecz pół h. Wyjmij z piekarnika i pozostaw w formie na jakiś czas aż ciasto ostygnie. Posyp cukrem pudrem a następnie pokrój w kwadraciki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin