Polędwica sopocka, pieczona.pdf
(
264 KB
)
Pobierz
348204789 UNPDF
Polędwica sopocka, pieczona
surowiec mięsny:
polędwicawieprzowa(mięieonajdłużzygrzbietu)
surowce niemięsne
(na10kgmięa)
60dagmiezankipeklującej(ólaletra=1003)
W
ykroidzechabupolędwicębezwartewkitłuzczuPrzygotowadmiezankępeklującąNatrzed
polędwicę20dagmiezankipeklującejułożydwnaczyniuipeklowadnauchowchłodnym
pomiezczeniuprzez24godzPozotałąmiezankęrozpucidw3lwrzącejwodyochłodzidZalad
polędwicęolankąipeklowadnamokroprzez6dniWyjądzolankizrobidpętelkęirozwieid
polędwicęnakilkanaciegodzinwprzewiewnymmiejcuWędzidgorącymdymem(45-60°C)przez2
godzdouzykaniajanobrązowejbarwyanatępniepiecprzez20minutwtemp. 80-85°C
Wychłodzidwpowietrzu
Przechowywanie:
możnaprzechowywadprzezconajmniej10dninawizącowtempponiżej10°C
Oznaki psucia:
zmianybarwyizapachuolizłodpowierzchni
utorzyndrzejPiulaiRomanDowierciał
Plik z chomika:
chomas2012
Inne pliki z tego folderu:
Schab wędzony.pdf
(137 KB)
Schab wędzony, surowy.pdf
(264 KB)
Schab polski pieczony.pdf
(146 KB)
Polędwiczka Kazika.pdf
(474 KB)
Polędwice - wiosenne wariacje Wojtka Minora.pdf
(1097 KB)
Inne foldery tego chomika:
Balerony
Boczki
Inne Wędzonki
Kiełbasy nietrwałe średnio i grubo rozdrobnione
Szynki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin