MUFFINY czekoladowo.docx

(17 KB) Pobierz

MUFFINY czekoladowo-korzenne 

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: 10 min
http://gotowanie.onet.pl/0
Pieczenie: 25 min
http://gotowanie.onet.pl/0
Trudność: bardzo proste
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0
Składniki na 15 porcji
http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0
SKŁADNIKI SUCHE:

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 szklanki mąki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3/4 szklanki cukru

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (najlepiej JACOBS Velvet)

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika/lub ew. cynamonu

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

cukier waniliowy

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
SKŁADNIKI MOKRE:

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 kostki masła-roztopić, ostudzić

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 szklanka mleka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 jajko

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
DODADKOWO:

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

czekolada

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

polewa czekoladowa

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
Etapy przygotowania
http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Wymieszać składniki suche.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Wymieszać składniki mokre

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Do składników mokrych dosypywać suchych i niedbale wymieszać (NIE MIKSEREM!!!)

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

4.

http://gotowanie.onet.pl/0

Wylewać do foremek troszkę ciasta, położyć kawałek czekolady i przykrywać ponownie ciastem- do 3/4 wysokośći foremki.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

5.

http://gotowanie.onet.pl/0

Piec w temp. 180`C przez 25 minut

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

6.

http://gotowanie.onet.pl/0

Udekorować polewą!

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin