Savoir-vivre.pdf

(641 KB) Pobierz
408361160 UNPDF
408361160.001.png
© Copyright by Barbara i Piotr Adamczewscy, 2010
Publikacja bezpłatna dla użytkowników serwisu Cook-Book
http://www.cook-book.pl
Znajdziesz nas na Facebooku
http://www.facebook.com/www.cook.book
i na Naszej Klasie
http://nk.pl/proile/37160174
 
Spis treści
WproWadzenie / 6
KrótKi podręczniK dobrych manier / 19
co znaczy skrót rSVp / 20
co leży na stole / 21
na siedząco, czyli jak / 23
Lista dań – miła lektura / 24
Kawior i ostrygi koniecznie z lodem / 25
do ryby z nożem / 26
na wszystko jest sposób / 27
Sery na desery / 29
chleb, bułeczki, tosty, czyli pieczywo / 30
moda na wino / 31
co tu tak dzwoni? / 32
Gość specjalny / 33
Słodki obyczaj / 34
rozwód ze zdrowym rozsądkiem / 35
Wizyta, rewizyta lub...? / 36
Wizyta w zoo / 37
palenie jest szkodliwe / 38
Ja ci dam, ty mi dasz / 39
pali się moja panno! / 40
Kto tak pięknie gra? / 41
owoc wieńczy dzieło / 42
podręczny zestaw barmana amatora / 44
Spotkanie w restauracji / 46
parę uwag o obsłudze kelnerskiej / 47
z dziećmi na przyjęcie / 48
palce lizać ? / 49
patrz na zegarek / 50
Kwiaty czy butelka / 51
Szata zdobi człowieka / 52
Jak dobrać gości / 53
Gadu, gadu / 54
Witajcie przyjaciele / 55
bez toastów ani rusz! / 56
Żarty na koniec / 57
bezpieczne tematy / 58
państwu już dziękujemy! / 59
Kłopotliwi goście / 60
zmiana dekoracji / 61
ale plama! / 62
tego nie lubię, to mi nie smakuje / 63
rzut oka wstecz / 64
Kilka dodatkowych a ważnych drobiazgów / 65
dania towarzyskie / 66
dania modne / 67
poznaj mało znane / 68
Zgłoś jeśli naruszono regulamin