Wielkie_Grillowanie.pdf

(3870 KB) Pobierz
299844854 UNPDF
1
299844854.003.png
Spis treści
Wstęp.................................................................................. 1
Mięsa .................................................................................. 4
Ryby .................................................................................. 19
Warzywa ........................................................................... 21
Owoce ............................................................................... 25
Grillowe dodatki ................................................................ 27
2
Wstęp
E-book „Wielkie Grillowanie” predtawia pomyły na dania grilla które można wykonad arówno
„na wieżym powietru” jak i wykorytaniem elektrycnego grilla domowego lub piekarnika.
Kiążka powtała diki akcji kulinarnej „Wielkie Grillowanie” organiowanej pre Dorot Bulbiak
włacicielk bloga Pozytywna Kuchnia we wpółpracy włacicielkami i włacicielami blogów
kulinarnych:
Cd prepiów awartych w e-booku „Wielkie Grillowanie” otała, w ramach akcji kulinarnej
„Wielkie Grillowanie”, opublikowana na www.durszlak.pl .
Niniejsza publikacja może być kopiowana oraz dowolnie rozprowadzana tylko i
wyłącznie w formie dostarczonej przez Pozytywną Kuchnię. Zabronione są
jakiekolwiek zmiany w zawartości publikacji bez pisemnej zgody wydawcy.
Zabrania się jej odsprzedaży.
3
299844854.004.png
Mięsa
Sataj z indyka
Składniki:
500 g piersi z indyka (pokrojone w paski
o erokoci ok 15 cm)
Marynata:
1 łyżka miodu
100 ml sosu sojowego
2 łyżki oleju eamowego
15 łyżki mielonej kolendry
1 łyżecka kurkumy
1/2 łyżecki chili
Sos:
1 mała cebula (drobno pokrojona)
1 łyżka oleju
100 g mała orechowego (mui byd chrupkie)
2 łyżki ou ojowego
100 ml mietanki kokoowej
2 łyżki łodkiego ou chili
poób prygotowania potrawy najduje i na blogu kulinarnym Pozytywna Kuchnia .
Wieprzowina słodko-ostra
kładniki
500 g wieprzowiny
o łodko-pikantny chili
Czosnek
Sos sojowy
Pryprawa „Pid maków”
Pieprz
2 łyżki ou pomidorowego
2 łyżecki wieżo utartego imbiru
2 łyżki miodu
2 łyżki oliwy oliwek
poób prygotowania potrawy najduje i na blogu kulinarnym Pozytywna Kuchnia .
4
299844854.005.png 299844854.006.png
Grillowany indyk ze szpinakiem
Składniki:
1 podwójna pier indyka
o łodko-pikantny TaoTao
4 ąbki conku (wycinite pre
prak 2 do pinaku 2 do marynaty
do indyka)
1 mała cebula (drobno pokrojona)
2 duże garcie wieżych litków
szpinaku
16 iemniaków (w łupinie umytych
ponakłuwanych widelcem owinitych
w oli aluminiową)
oliwa z oliwek
2 łyżki mała
poób prygotowania potrawy najduje i na blogu kulinarnym Pozytywna Kuchnia .
Grillowany indyk z selerem i orzechami nerkowca
Składniki:
podwójna pier indyka (może byd
pokrojona w kotk lub pokrojona na
kotlety i rotłucona tłuckiem)
6 łodyg elera naciowego (pokrojony
w ukone platerki gruboci ok 05 –
1 cm)
1 duża papryka (pokrojona w drobną
kotk lub paki)
1 cebula (pokrojona w drobną kotk
lub w piórka)
2 cebulki dymki (pokrojone na plasterki)
1 mała główka ałaty lodowej
1 ąbek conku (wycinitego pre prak)
4 łyżki mała
sos koperkowo-iołowy do ałatki (można użyd gotowy torebki i wymiead e mietaną i
majoneem można prygotowad amemu 1 łyżecka posiekanego koperku wymieszana z 10
łyżkami oliwy oliwek 3 cubatymi łyżkami majoneu i 3 łyżkami mietany ora 1 łyżką octu
winnego i 1 małą drobno pokrojoną cebulką całod doprawiona olą i pieprem)
sos sojowy
1 łyżecka chili w proku
poób prygotowania potrawy najduje i na blogu kulinarnym Pozytywna Kuchnia .
5
299844854.001.png 299844854.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin