Grzybki malinowe.doc

(384 KB) Pobierz
Grzybki malinowe

Grzybki malinowe

 

Składniki:

 

Na ciasto:
60 dag mąki
250 g Kasi
250 ml kwaśnej śmietany
1 białko
mak
 

Do kremu:
Krem delecta śmietankowy
mleko
maliny
 

Na polewę:
tabliczkę mlecznej czekolady
3 łyżki Kasi

 

Wykonanie:

 

Składniki na ciasto dokładnie zagnieść i odstawić do lodówki. Po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wyciąć z niego szklanką i foremką. Krążki wycięte szklanką oblepiamy posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremki do babeczek. W krążkach wyciętych foremką robimy dziurki na trzonek grzybka. Z pozostałego ciasta uformować rulon i pociąć na trzonki. Każdy z nich maczamy w białku i maku. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ciastka pozostawić aż ostygną. Krem zrobić wg instrukcji na opakowaniu. Do kapeluszy nakładamy krem i maliny i przykrywamy krążkami z dziurką. Włożyć trzonek . Kapelusz polać polewą ( rozpuścić czekoladę z masłem).

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin