Grzybki malinowe
Składniki:
Na ciasto:60 dag mąki250 g Kasi250 ml kwaśnej śmietany1 białkomak
Do kremu:Krem delecta śmietankowymlekomaliny
Na polewę:tabliczkę mlecznej czekolady3 łyżki Kasi
Wykonanie:
Składniki na ciasto dokładnie zagnieść i odstawić do lodówki. Po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wyciąć z niego szklanką i foremką. Krążki wycięte szklanką oblepiamy posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremki do babeczek. W krążkach wyciętych foremką robimy dziurki na trzonek grzybka. Z pozostałego ciasta uformować rulon i pociąć na trzonki. Każdy z nich maczamy w białku i maku. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ciastka pozostawić aż ostygną. Krem zrobić wg instrukcji na opakowaniu. Do kapeluszy nakładamy krem i maliny i przykrywamy krążkami z dziurką. Włożyć trzonek . Kapelusz polać polewą ( rozpuścić czekoladę z masłem).
karmelm