Świńskie ryjki.pdf

(55 KB) Pobierz
Świńskie ryjki
ŚwiŃskie ryjki
Składniki:
3 szklanki mąki
250 g margaryny
10 łyżek cukru pudru
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
dowolny dżem
cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Mąkę z margaryną posiekać nożem. Jajka dobrze roztrzepać z cukrem, dodać do mąki. Wsypać
proszek do pieczenia, wyrobić ciasto. W razie potrzeby dosypać mąki.
Ciasto zostawić na ok. 1 godzinę w lodówce, po czym cienko rozwałkować i wykroić kieliszkiem
krążki. W połowie krążków wyciąć po dwie mniejsze dziurki.
Ciastka piec ok. 10 - 12 min. w temp. 180 st.
Po upieczeniu składać ciastka, przekładając dżemem. Posypać cukrem pudrem.
330443436.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin