Muffinki-baleronki.doc

(203 KB) Pobierz

Muffinki-baleronki

Mokre:
szklanka maślanki
pół szklanki mleka
1/3 szklanki oliwy lub oleju
2 jajka

Suche:
2 szklanki mąki
łyżeczka sody
łyżeczka proszku do pieczenia
duża cebula i trochę pora - pokrojone i przysmażonena złoto na patelni
2-3 grube plastry baleronu i 2-3 grube plastry sera złótego w kostkę
łyżeczka majeranku
pół łyżeczki ostrej papryki
łyżeczka soli

Mieszamy mokre, mieszamy suche - łączymy niezbyt długo mieszając, do foremki i do piekarnika 180% na 15 minut
http://img152.echo.cx/img152/6598/ccccccccccccccccccccc1kq.jpg
wyciągnąć położyć na wierzchu każdej mufinki plaster sera i spowrotem do piekarnika na 10-15 minut
http://img252.echo.cx/img252/9748/ccccccccccccccccccccc8sm.jpg
Smacznego!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin