zupa fasolowa z kiełbasą.txt

(0 KB) Pobierz
Zupa fasolowa z kiełbasš 

 
Informacje o przepisie:
Liczba porcji:
4 
Kalorie w jednej porcji:
226 kcal 
Przygotowanie:
15 min. 
Oczekiwanie:
90 min. 
Składniki:Do góry
2 kostki Bulionu na żeberkach WINIARY
200 g białej fasoli
100 g warzyw (marchew, pietruszka, seler)
2 ziemniaki
1 kiełbasa lšska
1 posiekana cebula
1 płaska łyżka mški
2 zšbki posiekanego czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz, majeranek
Przygotowanie:Do góry
Fasolę zalać 1 l wrzšcej wody i pozostawić na 3 godziny, następnie ugotować. 
Warzywa oczycić, pokroić w paski, ziemniaki pokroić w kostkę. Zagotować 500 ml wody, dodać warzywa, ziemniaki i kostki bulionowe, gotować 10 min i połšczyć z miękkš fasolš. 
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Cebulę i czosnek dodać do kiełbasy, zeszklić, oprószyć mškš, zasmażyć, dodać do zupy, zagotować. Dodać przyprawy do smaku. 
Przed podaniem posypać natkš pietruszki.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin