smaker poleca 30 pomyslow na dynie.pdf

(1101 KB) Pobierz
1
912334711.001.png
Smaker.pl to serwis miłośników jedzenia. Znajdziesz w nim blisko 19 tysięcy
przepisówużytkownikóworazkulinarnetematyspecjalnepełneciekawostek,ciekawe
konkursy z atrakcyjnymi nagrodami i forum, gdzie porozmawiasz o gotowaniu i nie tylko.
Ponadtonaczaciespotkaszsięzeznanymikucharzami
Redaktor serwisu Smaker.pl: Joanna Jagodzińska
Autortekstów: Bartosz Rumieńczyk
Projektokładki Joanna Jagodzińska
Składiłamanie Joanna Jagodzińska, Bartosz Rumieńczyk
Korekta : Katarzyna Denkowska
Koncepcjaksiążki Bartosz Rumieńczyk
Nadzórnadcałością Stanisław M. Stanuch
Copyright Smaker.pl 2012
2
912334711.002.png
Co z tą dynią?
Halloweentoświęto,którecorazmocniejzakorzeniasięnanaszymgruncie
Możemysięnatogodzićlubnie,alecorazwięcejosóbulegamodzienaprzyozdabianie
swegodomuwydrążonymidyniamiCóż,pewnychzjawiskniedasięzatrzymaćinie
naszatorolaSkorzystaliśmyjednakznadarzającejsięokazji,byprzedstawićkrótki
przewodnik pokulinarnymkrólestwiedyniBootym,że31październikatoHalloween,
wiejużchybakażdy,aleczykażdywiecozdynizrobić?Polekturzenaszejksiążkikrąg
wtajemniczonychnapewnoznaczniesięposzerzy
ZaczynamyoddyniowychprzekąsekDyniepodajemywsezamie,jakochrupiące
paluchy, a także jako batony z korzennymi przyprawami i żurawiną Dodatkowo
sprawdziliśmy,czyzdynidasięzrobićchipsyizadowoleniefektemwłączamytakiwłaśnie
przepisdopierwszegorozdziałuZprzekąskamiidyniąkojarząsiętakże,amożeprzede
wszystkim,pestkiMożemyjeuprażyć,łuskaćlubdodaćdosałatekMożemyjetakże
zatopićwkarmelu,alemożemytakżezpestekzrobićpesto
Kolejny,jakżeważnyrozdział,poświęcamyzupomSądzącporestauracyjnych
menu zupazdynitoniewątpliwyprzebójtegorocznejjesieniMamynadzieję,żeiw
kolejnychlatachbędzietodanierówniepopularneDyniowąpodajemypoamerykańsku,
nasłodkoinawyjątkowogorąco,bozimbiremichiliPozupachporanadaniacosię
zowiąDynięserwujemywtowarzystwiegrillowanychwarzyw,gulaszuwołowego,a
takżewformiearomatycznegocurry
OsobnyrozdziałpoświęcamyplackomzdyniPodajemyjenajpierwnasłodko,
potemnasłono,bozfetą,anakoniecorientalnie,zimbiremizestawemindyjskich
przyprawAdoobiadu,jakidosamychplacków,wartopodaćjakąśsałatkęProponujemy
surówkępowęgiersku,następnieproponujemytakąsurówkęniecourozmaiconą,boz
bakaliami,bynakońcuzakończyćrozdziałsałatkowywwielkimstyluSięgamypodynię
pieczoną,poszlachetneprzyprawyiporzymskąsałatę
Posałatkachporanadesery,azarazpodeserachnaciastaDyniępodajemyz
syropemimbirowym,atakżeserwujemyparfiat,czylialetoniech każdysprawdzisam
NaprzekóraurzerobimytakżedyniowelodyAciasta? Pumpkin pie ,czylicośzzaoceanu,
niecodziennedrożdżoweiantydepresyjnysernik
3
Tużprzedostatnimrozdziałempodpowiemy,cozrobić,bysmakdynizachowaćna
dłużejProponujemyzalewęoctowąiwekowanie,alenietylkoZdyniprzyrządzamy
indyjski chutney, który również wędruje do słoików A na osłodę zimowych dni
sporządzamydyniowepowidła
Acowostatnimrozdziale?Napoje,czylizdrowyirozgrzewającykoktajlorazcośo
aksamitnym,maślanymsmakuOstatniesłowojednaknależydoczegośmocniejszego
Czyzdynimożnazrobićponcz?Odpowiedźwdokładnie30pomyśle
Smacznego!
4
Przekąski
5
912334711.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin