SMAKOŁYK.rtf

(1 KB) Pobierz

SMAKOŁYK

Masa kokosowa: pół kostki masła, pół kostki margaryny, pół szklanki cukru pudru, 5-10 dag wiórków kokosowych, sok z cytryny.

Masa czekoladowa: pół szklanki cukru, pół szklanki wody, 3 łyżki kakao, 3 paczki kruchych ciasteczek (herbatników), cukier waniliowy

Utrzeć masło z margaryną, wsypując po trochu cukier puder. Do puszystej masy dodać sok z cytryny i wiórki kokosowe. Wy mieszać i odstawić do lodówki. W maszynce do mięsa zemleć ciast ka, dodać cukier wymieszany z kakao oraz cukier waniliowy. Wlać trochę wody (ciasto powinno pozostać dosyć gęste), wymieszać. Następnie na pergaminie uformować z ciasta kwadrat lub prostokąt i rozsmarować na nim masę kokosową. Zwinąć w rulon i wsta wić do lodówki. Do jedzenia nadaje się, gdy stwardnieje.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin