Surówka wiosenna.rtf

(6 KB) Pobierz
Surówka wiosenna

Surówka wiosenna

 

Składniki:

pół dużej sałaty lub jedna mała

10 rzodkiewek

duży pomidor lub dwa małe

mała papryka

sos:

1,5 łki soku z cytryny

2 łki wody

pół łeczki musztardy

półbka czosnku

aska łeczka oregano

pół łeczki cukru

l, 2 łki oliwy

 

Listki sałaty po umyciu i dokładnym osuszeniu porwij na kawałki. Pozostałe warzywa umyj i oczyść. Pomidor pokrój w kostkę, rzodkiewki w plasterki lub w półplasterki, a paprykę w paseczki i dodaj je do sałaty.

 

Przygotuj sos: wymieszaj 2 łki przegotowanej wody z sokiem z cytryny, musztardą, cukrem, solą, zmiażonym czosnkiem i roztartym w palcach oregano. Dodaj oliwę i dobrze połącz.

Tak przygotowanym sosem polewaj warzywa i wszystko razem delikatnie wymieszaj.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin