Składniki dla >6 osób
Biszkopt ciemny, krem, budynie białe, 2 cukier puder, ok. 1,5 szkl. margaryna, 1 kostka Jaja, 3 cytryny, 2 żelatyna, 5 łyżeczek
Opis przygotowania czas przygotowania: do 90 min
1. Upiec biszkopt
Krem:
Budynie ugotować w 0,5 l wody - ostudzić.
Margarynę, cukier puder i żółtka utrzeć, dodać startą skórkę z 1 cytryny, stopniowo dodawać zimny budyń.
Żelatynę zalać 1/3 szkl. zimnej wody, do tego wcisnąć sok z 2 cytryn i lekko podgrzewać.
Zimną żelatynę powoli wlewać do kremu budyniowego i jeszcze trochę miksować, na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie
wymieszać.
Wylać na upieczony biszkopt.
Na górę można dodatkowo wylać galaretkę (oczywiście jak masa zastygnie).
zaakrecona