Składniki dla.docx

(27 KB) Pobierz

Składniki dla >6 osób

Biszkopt ciemny, krem, budynie białe, 2 cukier puder, ok. 1,5 szkl. margaryna, 1 kostka Jaja, 3 cytryny, 2 żelatyna, 5 łyżeczek

Opis przygotowania czas przygotowania: do 90 min

1. Upiec biszkopt

Krem:

Budynie ugotować w 0,5 l wody - ostudzić.

Margarynę, cukier puder i żółtka utrzeć, dodać startą skórkę z 1 cytryny, stopniowo dodawać zimny budyń.

Żelatynę zalać 1/3 szkl. zimnej wody, do tego wcisnąć sok z 2 cytryn i lekko podgrzewać.

Zimną żelatynę powoli wlewać do kremu budyniowego i jeszcze trochę miksować, na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie

wymieszać.

Wylać na upieczony biszkopt.

Na górę można dodatkowo wylać galaretkę (oczywiście jak masa zastygnie).

 

photo

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin