Bigos wegetariański.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki

- 1,5 kg kapusty kiszonej
- 1,5 sporej g��wki zwyk�ej bia�ej kapusty
- opakowanie kotlet�w sojowych
- gar�� suszonych grzyb�w
- p� gar�ci suszonych �liwek
- s�oiczek koncentratu pomidorowego
- du�a cebula
- sos sojowy
- 3 listki laurowe
- ziele angielskie
- kminek
- s�l, pieprz (bia�y, czarny)
- 1 roso�ek grzybowy
- olej
Spos�b przyrz�dzenia

1. Grzyby i kotlety sojowe zalewamy wrz�tkiem, odstawiamy na ok. 1/2 h.
2. Kapust� bia�� szatkujemy, kiszon� kroimy.
3. Kapusty wrzucamy do dw�ch osobnych garnk�w, do jednego dodajemy grzyby (je�li s� du�e, pokroi�), zalewamy wod� i gotujemy osobno.
4. Cebul� i kotlety sojowe kroimy, kropimy porz�dnie sosem sojowym i podsma�amy na oleju.
5. Kiedy kapusty zmi�kn�, ��czymy je i wrzucamy podsma�on� cebulk� z kotletami sojowymi i �liwki.
6. Kiedy wszystko gotuje si� ju� razem, wrzucamy roso�ek grzybowy, p�niej koncentrat i przyprawy.
7. Doprawiamy i gotujemy jeszcze z godzink�.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin