Sk�adniki - 1,5 kg kapusty kiszonej - 1,5 sporej g��wki zwyk�ej bia�ej kapusty - opakowanie kotlet�w sojowych - gar�� suszonych grzyb�w - p� gar�ci suszonych �liwek - s�oiczek koncentratu pomidorowego - du�a cebula - sos sojowy - 3 listki laurowe - ziele angielskie - kminek - s�l, pieprz (bia�y, czarny) - 1 roso�ek grzybowy - olej Spos�b przyrz�dzenia 1. Grzyby i kotlety sojowe zalewamy wrz�tkiem, odstawiamy na ok. 1/2 h. 2. Kapust� bia�� szatkujemy, kiszon� kroimy. 3. Kapusty wrzucamy do dw�ch osobnych garnk�w, do jednego dodajemy grzyby (je�li s� du�e, pokroi�), zalewamy wod� i gotujemy osobno. 4. Cebul� i kotlety sojowe kroimy, kropimy porz�dnie sosem sojowym i podsma�amy na oleju. 5. Kiedy kapusty zmi�kn�, ��czymy je i wrzucamy podsma�on� cebulk� z kotletami sojowymi i �liwki. 6. Kiedy wszystko gotuje si� ju� razem, wrzucamy roso�ek grzybowy, p�niej koncentrat i przyprawy. 7. Doprawiamy i gotujemy jeszcze z godzink�.
Mimi101074