Milka.doc

(30 KB) Pobierz
Chrumchadełko

Milka

 

Biszkopt

·         jajka 6 szt

·         budyń czekoladowy 4 szt

·         proszek do pieczenia 2 łyżeczki

·         cukier 1 szklanka

Masa I

·         mleko 1 szklanka

·         cukier 1 szklanka

·         cukier waniliowy 2 szt

Masa II

·         margaryna 1 kostka

·         mleko w proszku pełne 2-3 szklanki

Biszkopt:
Ubić na sztywno pianę z białek z cukrem, następnie powoli dodawać żółtka oraz budynie z proszkiem do pieczenia.
Masa I:
Wszystkie składniki zagotować i ostudzić.
Masa II:
Utrzeć margarynę i następnie dodać ostudzoną masę I, następnie mieszając dodawać mleko w proszku.
Następnie przekroić biszkopt na pół. Wyłożyć całą masę i przykryć drugą połową ciasta.

Dla dekoracji możemy polać gotowe ciasto polewą czekoladową bądź posypać cukrem pudrem. Smacznego!

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin