Kanapka z krewetkami, rukolą i majonezem.doc

(464 KB) Pobierz
Kanapka z krewetkami, rukolą i majonezem

Kanapka z krewetkami, rukolą i majonezem

 

Składniki na 1 kanapkę:

·         1/3 bagietki

·         5 krewetek królewskich

·         rukola

·         1 łyżka posiekanego szczypiorku

·         2 łyżki majonezu

·         1 łyżka soku z cutryny

·         sól i pieprz

·         1/4 łyżeczki sosu Tobasco

Bagietkę smaruję majonezem. Układam rukolę, skrapiam sokiem z cytryny. Krewetki smażę na maśle, kładę na rukoli, posypuję szczypiorkiem, doprawiam solą i pieprzem. Majonez można wcześniej wymieszać z sosem Tobasco. Można też użyć ugotowanych już krewetek, wtedy nie trzeba ich smażyć.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin