Ryba po podhalańsku.doc

(19 KB) Pobierz
Ryba po podhalańsku

Ryba po podhalańsku
60 dag filetów z ryby,
1 dag mąki,
15 dag oleju,
16 dag ziemniaków,
3 dag selera,
15 dag marchwi,
5 dag śliwek suszonych,
2 dag masła,
5 dag cebuli,
3 dag śmietany,
1/8 l ketchupu,
1/2 cytryny,
ząbek czosnku,
zielenina,
sól, pieprz

Filety wyporcjować, skropić cytryną, oprószyć mąką, solą, pieprzem, lekko obsmażyć na oleju. Pokroić marchew w krążki, cebulę i seler w kostkę, ziemniaki w plastry, podsmażyć na oleju, dodając pod koniec masło oraz namoczone, pokrojone w paski śliwki. Rybę nałożyć na podsmażonych warzywach, zalać ketchupem zmieszanym ze śmietaną, doprawionym czosnkiem, solą i pieprzem, zapiec w piekarniku. Podawać posypaną zieleniną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin