Klopsiki z kapustą pekińską.doc

(632 KB) Pobierz
Klopsiki z kapustą pekińską

Klopsiki z kapustą pekińską

składniki

·         20 dag kapusty pekińskiej

·         40 dag mięsa mielonego

·         2 jajka

·         szklanka kaszy manny

·         cebula

·         czosnek

·         sól

·         pieprz

·         przyprawa do mielonego

·         przyprawa do gyrosa

·         olej do smażenia

·         SOS:

·         koncentrat pomidorowy

·         1/2 szklanki śmietany

·         kostka rosołowa

·         3 szklanki wody

·         sól

·         pieprz

Sposób przygotowania

1.     poszatkowaną kapustę połączyć z pozostałymi składnikami. Z powstałej masy uformować kulki i usmażyć na oleju.

2.     przygotować sos, łącząc wszystkie składniki. Klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać gotowym sosem, piec ok. 30-40 minut.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin